En sån som du - Gillian Flynn


Titel: En sån som du
Författare: Gillian Flynn
Språk: Svenska
Sidantal: 61
Förlag: Albert Bonniers förlag
Format: Danskt band
Utgiven: 2015
Handling: "Kvinnliga kunder som kliver in genom dörren till tarotstudion Anden i handen möts av sierskor, kristallkulor och kortlekar. Manliga kunder fortsätter vidare till det potpurridoftande bakre rummet, där studions parallella verksamhet pågår, med en kompletterande stab av olagliga soft-core-prostituerade. Efter att ha drabbats av en förslitningsskada i handen får en av kvinnorna i det bakre rummet – en driftig boknörd med en förkärlek för skräckromaner – hoppa in som medium. Men det som ser ut att bli ett välkommet avbrott tar en oväntad och olycksbådande vändning när en av de välbärgade förortsfruarna som bokat tid berättar en otäck historia som inte tycks vara inbillning."
 
När man hör att det utkommit något nytt av Gillian Flynn så blir man ju i extas. En ynkligt liten novell? I'll take it! Jag har aldrig befattat mig så mycket med noveller förut, men Flynns kan man inte missa. Det är precis sådär småäckligt och konstigt som det brukar vara när hon skriver, så som bara hon kan göra. Det vill säga: det är väldigt bra. Hon lyckades lura läsaren och vrida på sanningen tills jag själv var osäker vad som egentligen hände. Ibland var jag inte ens säker på vilken genre detta var. Slutet lämnade mig totalt hängande, men det funkande, fast jag annars inte brukar gilla öppna slut. Nu vill jag ju bara ha en tjock Gillian Flynn bok...
 
Betyg:

Kommentarer:


Ewelina:

Tyckte också om En sån som du. Längtar verkligen tills Flynn kommer ut med en ny bok!

Svar: Tror vi alla gör det, men ack vad det tar tid :(
Sandra

skriven


Elina:

Jag hade gärna sett den här kortisen som en vanlig bok. Berättelsen är ju som gjord för det!
Brukar inte gilla noveller men jag gillade verkligen den här. Flynn vet vad hon gör men hon får gärna skriva snabbare!

Svar: Jo den skulle varit perfekt som bok...We want more :D
Sandra

skriven


Zelly:

Den här vill jag verkligen läsa. Tittade på den på Akademibokhandeln här om dagen men kände att det var lite väl mycket pengar för en sån tunn bok.

Svar: Jo den var rätt dyr för en så tunn bok, men gillar att äga hennes böcker :)
Sandra

skrivenKommentera här: