Nya kontakter

 
Titel: Nya kontakter
Originalets titel: I've got your number
Författare: Sophie Kinsella
Sidantal: 367
Format: Pocket
Utgiven: 2013
Handling: Ibland är ett samtal allt som krävs ...

En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ...
 
Händelserna i boken är ofta väldigt osannolika, sådär att man suckar "Säkert." Poppy skulle ju nödvändigtvis inte behövat behålla telefonen, det skulle ju nog gått att ordna på något sätt. Men ändå är boken himla rolig och underhållande. Huvudkaraktären Poppy påminner mycket om Becky från Shopaholic-serien, som alltid hamnar i trubbel. Ibland kunde man bli irriterad på Poppy för att hon var alldeles för snäll! Det finns fotnoter på sidorna som är väldigt roliga. Boken fick en intressant vändning i slutet och jag blev nöjd med slutet. "Nya kontakter" var precis som jag föväntat mig eftersom jag läst flera av Kinsellas andra böcker. Gillade ni dem, så gillar ni nog denna!
 
Finns på Adlibris!Kommentera här: