Nattfilm - Marisha Pessl

 
Titel: Nattfilm
Författare: Marisha Pessl
Språk: Svenska
Sidantal: 647
Förlag: Natur & kultur
Format: Flexband
Utgiven: 2014
Handling: "Skräckfilmsregissören Stanislas Cordova har inte synts offentligt sedan 1977. För fansen är han en mörkrets överstepräst, onåbar och gåtfull. När hans dotter Ashley Cordova hittas död framställs händelsen som ett självmord, men journalisten Scott McGrath anar oråd och börjar gräva i vad som har hänt. Förra gången han försökte närma sig familjen slutade det i en privat katastrof. Nu sugs han återigen in i en jakt som för honom allt längre in mot det kraftcentrum
som är Stanislas Cordova. Bilder, illusioner, speglar: varje gång han fått upp en dörr tycks den smälla igen bakom honom ... Scott har redan förlorat allt och det enda som kan ge honom upprättelse är att få reda på sanningen. Även om det kräver att han möter sitt eget mörker."
 
Uppslukande thriller, javisst! Nattfilm är skriven på ett sådant sätt som gör att man bara inte kan låta bli att fortsätta läsa. Det blir hela tiden mera komplicerat, mera underligt och på gränsen till skrämmande ibland. Scott McGrath börjar rota i de eviga mysterierna om den väldigt privata skräckfilmsregissören Stanislas Cordova och hans dotter Ashley Cordova.
 
Boken är tjock, och ledtrådarna blir fler, samtidigt som man nästan inte får några svar. Men mot slutet börjar det reda ut sig lite, dock inte allt. När jag var klar satt jag och funderade och funderade. Det vill säga, slutet var inte på något sätt tillräckligt täckande. Boken ladde up så mycket, men slutet...nja. Inte helt nöjd. Förväntade mig faktiskt lite mera om den "omtalade finalen". Ville ha en galen twist.
 
Mer än så tror jag inte att jag säger. Det som står skrivet under handling säger det mesta du behöver veta. Stort plus är att det i boken finns allt från tidningsannonser till bilder och reportage, så det blir väldigt verklighetstroget. Omväxlande för läsaren!
 
Betyg:

Kommentarer:


Ewelina:

Vad roligt att du tyckte om den! :) Slutet var verkligen öppet, jag hade önskat ett mer tydligt slut :)

Svar: Joooo! Skulle varit en klar femma om jag skulle fått mera trådar knutna där i slutet..Tyckte flera saker blev lite svävande :D
Sandra

skriven


Maddes bokblogg :

Håller med om slutet. Fattade inte riktigt vad som hände. Men för övrigt en jättebra bok!

Svar: Ja precis! Mer svar tack! Absolut =)
Sandra

skriven


Vargnatts bokhylla:

Jag tror jag förstår varför hon gjorde slutet som hon gjorde det men jag tyckte inte heller det var perfekt :p. Jag ville ju veta!

Svar: Jo precis! Skulle nästan kunna komma en uppföljare :D
Sandra

skriven


Eve:

Gillade faktiskt att slutet var lite öppet, tyckte på nåt sätt det kändes passande att inte få alla svar. Och gillade verkligen greppet med tidningsartiklarna etc, samt appen som hörde till (förstått det som att den funkade bäst om man läste den engelska versionen dock).

Svar: Oj hur hadd jag missat den appen!
Sandra

skrivenKommentera här: