Vem som helst utom Ivy Pocket - Caleb Krisp


Titel:
Vem som helst utom Ivy Pocket
Författare: Caleb Krisp
Språk: Svenska
Sidantal: 396
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2016
Handling: "Tjänsteflickan Ivy Pocket är en vandrande katastrof, som gång på gång väcker ilska och frustration hos de snobbiga aristokrater hon arbetar för.
Men bilden vår hjältinna har av sig själv är en helt annan. Ivy är övertygad om att hon är allmänt underbar, fullkomligt charmerande och extremt begåvad.
När Ivy hamnar i Paris, ensam och utfattig, har hon ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till England. Då blandar sig ödet i och Ivy kallas till en döende hertiginnas sjuksäng. Hon får där i uppdrag att leverera ett magnifikt diamanthalsband (som möjligen har en förbannelse vilande över sig) till Matilda Butterfield på hennes tolvårsdag. Från det ögonblicket och framåt kastas Ivy Pocket in i ett häpnadsväckande äventyr fullt av skurkar, galenskap och missförstånd."
 
Utkommer det någon ny bra bok, ja då är Modernista förlag genast där och nappar den. Visst är omslaget fint? Och det blir bättre, inne i boken finns illustrationer vid varje kapitel som är underbara.
 
Ivy Pocket är en så underhållande och älskvärd karaktär, man kan inte låta bli att gilla henne. Hon menar alltid väl, men kan uppfattas som knäpp av andra männsikor. Att stoppa ner en ladys huvud i en fruktbålskål är perfekt för att kyla ner ett upphettande huvud, det kan jag hålla med om! Äntligen en karaktär som inte är så förutsägbar och tråkig. Hon litar starkt på sig själv, hon säger saker rakt ut som det är utan att tänka hur det kan uppfattas. Hon är aldrig elak, tvärtom är hon väldigt snäll, hon är bara väldigt ärlig.
 
Mysteriet med klockdiamanten höll mig förtrollad från pärm till pärm. Tyckte "gameldags"känslan i boken fångades perfekt. Boken är både rolig, sorglig, spännande, magisk och uppslukande och passar alla åldrar.
 
Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Betyg:
 

Kommentarer:


Ewelina:

Denna blir jag nyfiken på att läsa!

Svar: Tror du kunde gilla den :)
Sandra

skriven


Lion´s Library:

Åh vilka fina ord! Låter som en helmysig bok :) Väldigt sött omslag.

Svar: Den var mysig :)
Sandra

skriven


Melanie:

Vilken trevlig blogg du har. :) Mitt exemplar av Ivy Pocket blev försenat från Modernista men ser fram emot att läsa den snart. :)

Svar: Tack så mycket :) Det var en pärla!
Sandra

skriven


Zelly:

Åh älskade verkligen denna bok :)

skrivenKommentera här: