Hudhunger - Katerina Janouch

Titel: Hudhunger
Författare: Katerina Janouch
Språk: Svenska
Sidantal: 207
Förlag: Piratförlaget
Format: Inbunden
Utgiven: 2016
Handling: "Rosanna Wilde har fyllt fyrtio, hon lever i ett avsvalnat äktenskap och är en författare som inte skrivit en rad på flera år. Plötsligt en dag står en man i hennes kök. Han heter Samuel och ska under en tid bo i gästhuset. Rosanna kastas in i en oväntad känslostorm som får allt det invanda att vändas uppochned.
I tre korta romaner om kvinnlig sexualitet öppnar Katerina Janouch dörren till lusten, begäret och passionen. Trilogin handlar om en mogen kvinnas erotiskauppvaknande. Om åtrå och hemligheter, men också om makt, svartsjuka och utanförskap. Men framför allt om längtan livets blodröda bultande puls."
 
Min första bekantskap med mångas favorit, Katerina Janouch, gjorde mig inte besviken. Efter att jag inte gillade  överhypeade Fifty shades of Grey så har jag blivit lite mera skeptisk när jag väljer böcker ur genren erotik, men Janouch visar att det inte alls behöver bli sliskigt förutsägbart.  De mera laddade scenerna är beskrivna med stil utan att det blir klyschigt.

Jag tycker berättelsen hade ett otroligt bra djup och man kunde verkligen förstå Rosannas tankar. Berättelsen höll mig klistrad från pärm till pärm för jag läste ut den i en enda sittning, det händer inte ofta!
 
En på sitt vis vacker historia om äktenskap, att hitta sig själv och att tänka i nya banor. Det var faktiskt lite girlpower-känsla genom hela boken. Jag kommer läsa resten av böckerna i serien, och hoppas på att de andra håller samma mått. Rekommenderas!
 
Betyg:Kommentera här: