Det är något som inte stämmer - Martina Haag

 
Titel: Det är något som inte stämmer
Författare: Martina Haag
Språk: Svenska
Sidantal: 256
Förlag: Pirat
Format: Pocket
Utgiven: 2017
Handling: "Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre."

Första boken i min hyllvärmarutmaning 2018. Kändes bra att ganska direkt starta upp det nya året med en bok man länge haft i hyllan men som alltid blev bortprioriterad. Köpte den för 1 euro på loppis och det var den minsann värd.
 
Petra Wallin är författare, som kört fast med sitt skrivande p.g.a. en uppslitande skilsmässa. Hon flyr allmänheten, upp till Norrland för att vara stugvärd för diverse fjällvandrare. I påtryckande ensamhet, dock ibland sällskap av några vandrare, lyckas hon skriva. Men det blir ingen rolig bok denna gång, det blir en berättelse om hjärtesorg och hur man överlever. Paralellt får man läsa "boken" som Petra skriver med nuet uppe i Norrbottenstugan.
 
Boken var lättläst och gick snabbt, ändå fångade Haag in en totalt i läsningen. Hon beskriver så verklighetstroget om det som Petra (eller hon själv) upplever och har upplevt. Man bara irriterar sig så på Anders, hennes ex-man, att man ibland vill flyga in genom boken. Jag har inget att tillägga än att läs denna bok.
 
Finns på Adlibris och Bokus.
Betyg:Kommentera här: