Klassiker?

Jag  avverkar hyllvärmare på rad som bäst, först läste jag "Det är något som inte stämmer" av Martina Haag och nu läger jag "Emma" av Jane Austen. Hyllvärmarutmaningen 2018 fick mig verkligen att prioritera böcker jag alltid velat läsa men som blev undanlagda tidigare. Jag började därför lite fundera på klassiker och konstaterade att jag  har läst väldigt få. Av någon anledning har jag oftast tyckt att de varit ganska tråkiga, medan andra kanske hyllar någon bok.

"Stolthet och fördom" av Jane Austen är en sådan bok som jag tycker alla pratar så gott om, men hos mig gick den inte riktigt hem. Jag ville verkligen älska den, men tyckte den var småtråkig och lite tungt språk.
 
Två klassiker som jag verkligen älskat är "Kvinnan i svart" av Susan Hill och "Hemsökelsen på Hill House" av Shirley Jackson, om de kan räknas till klassiker. Kanske jag borde läsa mera spökhistorier? Å andra sidan gillade jag inte alls "När skruven dras åt" av Henry James.
 
Lästa klassiker:
 
Om man kan klassa "Sagan om ringen" för klassiker så har jag läst första och andra boken samt "Bilbo".

Kommentarer:


Vargnatts bokhylla:

Gillade inte heller När skruven dras åt! Blev jättebesviken på den. Klassiker jag gillat är Svindlande höjder och Jane Eyre till exempel :) Plus de två andra spökhistorier du nämner och många böcker av Maria Gripe!

Svar: Jane Eyre och Svinlande höjder har varit på min TBR i evigheter. :)!
Sandra

skriven


bam:

Ett veck i tiden var ganska bra! Jag ääälskar Stolthet och fördom! Och Emma!

Svar: Emma var faktiskt bättre än jag tänkt mig :) väldigt trevlig läsning!
Sandra

skrivenKommentera här: