Kat and Meg conquer the world - Anna Priemaza

 
Titel: Kat and Meg conquer the world
Författare: Anna Priemaza
Språk: Engelska
Sidantal: 368
Förlag: Harper Teen
Format: Inbunden
ISBN: 9780062560803
Utgiven: 2017
Handling: "Kat and Meg couldn't be more different. Kat's anxiety makes it hard for her to talk to people. Meg hates being alone, but her ADHD keeps pushing people away. But when the two girls are thrown together for a year-long science project, they discover they do have one thing in common: They're both obsessed with the same online gaming star and his hilarious videos.

It might be the beginning of a beautiful friendship--if they don't kill each other first."

Jag hittade denna bok på Goodreads, den tilltalade mig direkt. En YA-bok om fandom och nördar, om två tjejer med olika svårigheter som kompletterar varandra. Perfekt!

Priemaza gör ett bra jobb med att få de olika kapitlen, som varvar Meg och Kat, att verka genuina. När jag är inne i Megs huvud känner jag mig lite "upp i varv" och kaotisk, något som Priemaza nog försöker. Kats ångest var igenkännbart och jag tror många unga kunde uppskatta den här berättelsen.

Boken låter på min beskrivning nu som lite "mörk"; men det är den inte alls. Kat och Meg har nämligen en sak gemensamt och det är deras idol, Youtube-stjärnan Lumberlegs, som lägger upp videos när han spelar. En enorm likhet med PewdiePie kan jag känna igen här. Jag gillar verkligen inte PewdiePie, men just hur det är att vara ett stort fan som tonåring har de flesta av oss har gått igenom någon gång.

Deras vänskap känns äkta och det är inte alltid en dans på rosor när två helt olika personer blir vänner. Deras vetenskapsprojekt blir många gånger i riskzonen att misslyckas.

Jag tyckte detta var en mycket trevlig ungdomsbok och den känns helt rätt i tiden! Den var lite förutsägbar och "lyfte" riktigt aldrig till en fullpott, något smått saknades, men jag ville hela tiden läsa vidare.

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:
Kommentera här: