Molly Moons fantastiska bok om hypnos - Georgia Byng

 
Titel: Molly Moons fantastiska bok om hypnos
Författare: Georgia Byng
Språk: Svenska
Sidantal: 302
Serie: Molly Moon #1
Förlag: Egmont Richter
Format: Inbunden
Utgiven: 2003
Handling: "Molly Moon är en osäker, föga tilldragande och impopulär 10-åring som har tillbringat hela sitt liv på ett eländigt barnhem skött av en hårig, monstruös föreståndare. Molly har vant sig vid att klara av den förskräckliga föreståndarens oförskämdheter och de andra barnens hån. Men när hennes enda vän, Rocky, blir adopterad och lämnar barnhemmet flyr Molly till sin sista tillflyktsort i denna elaka värld - biblioteket. Där hittar Molly en mystisk bok om hypnos och upptäcker att hon har en mycket speciell talang. Snart hypnotiserar hon kokerskan att servera fantastiska italienska maträtter och föreståndaren att göra en hatt av ett par trosor. Sedan hypnotiserar hon domaren i en talangtävling och ger sig iväg för att hitta sin förlorade vän. Hon hamnar i New York där hon använder sina hypnotiska talanger för att bli en stor stjärna i en Broadwayshow. Men i Mollys spår finns den ondskefulle professor Nockman, som är fast besluten att använda Mollys hypnotiska makt i ett spektakulärt brott."
 
Jag läste denna bok senast 2003 och jag gillade den nu också! Molly Moon upptäcker genom en gammal bok i biblioteket att hon kan hypnotisera folk, denna nya talang ger hennes liv mya möjligheter. Problemet är bara att det är en annan ond person ute efter hypnosboken, professor Nockman. När han ser vad Molly lyckas göra bestämmer han sig för att använda Molly till en stort brott.
 
Barnhemmet som Molly befinner sig på i början av boken är verkligen hemskt. Tur så har Molly sin kompis Rocky, de har kul ihop. För att underhålla sig själva brukar de leka att de är med i tv-reklamer och tala fånigt till varandra, det tyckte jag var roligt. När Rocky blir vald av en familj från USA och försvinner utan att säga något till Molly bestämer hon sig för att åka till USA och leta reda på honom. Men jag är inte så förtjust i Molly när hon beger till sig till New York. Hon blir alldeles för egoistisk och glömmer vad som verkligen är viktigt. Som tur är kommer hon på bättre tankar mot slutet! Hur skulle man själv gjort om man var en 10-åring som skulle kunna hypnotisera folk hur som helst? Säkerligen skulle man i något skede missbrukat sina krafter.
 
Boken är rolig och fantasifull, jag gillar hur allt är möjligt i en 10-årings värld! Det finns även lite spänningsmoment och boken passar perfekt till slukaråldern. Boken var inte alls så förutsägbar som jag trodde, det kom flera lite oväntande vändningar. Jag har bok nummer 2 och 3 hemma, skall försöka ta itu med dem i något skede. Passar bra när man varit i en liten lässvacka att pigga upp med lite mera lättläst!

Temaläsning:
 
Betyg: