Mördaren ljuger inte ensam - Maria Lang

 
Titel: Mördaren ljuger inte ensam
Författare: Maria Lang
Språk: Svenska
Förlag: Pan
Sidantal: 218
Format: Pocket
ISBN: 9119021917
Utgiven: 1990 (original 1949)
Handling: "Rutger Hammar och hans fru samlar under en sommarhelg en handfull gäster för att umgås, bada och segla på en ö i Bergslagen. Men efter ett oväder hittas en av gästerna strypt under en gran. Vem är skyldig?

Puck Ekstedt och hennes fästman Einar Bure beslutar att kontakta Christer Wijk, kommissarie vid Stockholmspolisen, för att lösa fallet.

Alla på ön verkar ha något att dölja, men det är bara en av dem som är mördaren."
 
Jag har letat jättelänge efter Maria Langs böcker på loppis och äntligen hittade jag några! Jag började genast läsa Mördaren ljuger inte ensam, som är den första boken. På första sidan fanns en karaktärsuppräkning och beskrivning, det tyckte jag var jättebra. I början av pusseldeckare kan man ha svårt att hålla reda på vem som är vem, så det underlättade.
 
Stämningen är väldigt Agatha Christie, men svensk. Berättelsen utspelar sig på sommaren och man får verkligen känslan av "svensk sommar". I huvudroll finns Puck, som är en av gästerna på ön. Hon blir ofrivilligt indragen i ett mord, och tillsammans med kommissarie Christer Wjik försöker de lösa fallet. Alla gäster på ön verkar mer eller mindre intrasslade i varandra, både gällande arbete, studier eller relationer.
 
Boken var intressant och lite som att titta bakåt i tiden (den är skriven 1949), t.ex. att värdens fru behövde laga mat åt alla hela tiden. Det är mycket arbete att ensam fixa mat dygnet runt till alla gäster.
Det fanns flera vändningar i boken som höll spänningen uppe, och jag kunde inte lista ut vem mördaren var. Vissa saker var väl lite otrovärdiga i boken, men på det stora hela var det inget som störde.
Jag fick absolut mersmak för Langs böcker och ser framemot följande.
 
Finns på Adlibris och Bokus.
 
Betyg: