Harry Potter och de vises sten (Illustrerad version) - J.K. Rowling & Jim Kay

 
Titel: Harry Potter och de vises sten
Författare: J.K. Rowling
Illustratör: Jim Kay
Språk: Svenska
Sidantal: 245
Förlag: Rabén och Sjögren
Format: Inbunden
Utgiven: 2015
Handling: "De fantastiska, och makalöst framgångsrika böckerna om Harry Potter har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm, och lämnade ingen oberörd. Böckerna har blivit klassiker, och de fortsätter att förtrolla nya generationer.

Sexton år efter utgivningen av den första Harry Potterboken i Sverige kommer nu en alldeles ny, genomillustrerad utgåva med mängder av illustrationer i svartvitt och fyrfärg av Jim Kay."
 
Behöver Harry Potter böckerna någon större förklaring angående innehåll? Jag tror inte det. Ni som älskar Harry Potter; se till att införskaffa denna!
 
Jag hade inte läst om Harry Potter på ca. 4 år nu, så det var trevligt att dyka ner i denna värld igen. Den första boken kommer jag bäst ihåg utantill, så inget nytt textmässigt men det var otroligt trevligt med illustrationerna! Boken är väldigt stor och ganska tung, undrar hur tung t.ex. Fenixorden skulle bli i illustrerad version. Jag tycker Jim Kay har lyckats otroligt bra, på nästan varje uppslag fanns det någon härlig detalj. Jag gillar att han inte lät sig inspirerars av filmerna för mycket när han ritade karaktärerna, utan hade sin egen tolkning.
 
 
Betyg:


Kategori: Bokrecensioner | Taggar: de vises sten, harry potter, illustrated version, illustrerad version, j.k. rowling, jim kay, rabén och sjögren; | Permalink
Kommentarer (1)