Å andra sidan

 
Titel: Å andra sidan
Originalets titel: The other side of the story
Författare: Marian Keyes
Sidantal: 606
Format: Storpocket
Utgiven: 2005 (andra upplagan)
Handling: "Marian Keyes nya bästsäljare utspelar sig i förlagsbranschen och handlar om tre kvinnor; den litterära agenten Jojo, författaren Lily och festfixaren Gemma. Humoristiskt och träffsäkert beskriver Keyes kvinnornas problem med mammor, kollegor och pojkvänner.

Jojo Harvey är litterär agent, med en kropp som Jessica Rabbit och en knivskarp hjärna. Hon har siktet inställt på att bli delägare i agenturen men när en ny kollega dyker upp och kammar hem ett miljonkontrakt får hon problem.

En av Jojos författare är Lily Wright. Hon har skrivit en tröstbok efter ett rånöverfall och boken blev en bästsäljare. Nu har Lily fått skrivkramp och börjar bli desperat. Hon har nämligen köpt ett drömhus åt sig och pojkvännen Anton.

Gemma Hogan arbetar som festfixare. Hon var tidigare en av Lilys bästa vänner, tills den dagen då Lily stal hennes pojkvän Anton. Nu har Gemmas pappa träffat en ny kvinna efter trettiofem års äktenskap och Gemma flyttar hem till sin mamma, som fått en sådan chock att hon måste matas med lugnande medel. Gemma skickar desperata e-mail till sin väninna Suzanne, som tycker att de är så underhållande att hon skickar dem till den enda litterära agent hon känner till: Jojo Harvey. Och så är cirkeln sluten."
 
En tegelsten jag är glad att jag läste. Den handlar mycket om svek, vänner och karriärer inom bokvärlden. Alla karaktärerna är väldigt trovärdiga, när man kommer till slutet känns det som om man känner dem påriktigt. Jojo Harvey var min favorit av alla 3, hon var så tuff.
 
Det kunde ha blivit virrigt när det handlade om 3 olika personer hela tiden, men det blev det inte (såklart inte, det är ju Keyes som skrev den..). Jag har läst några andra av Marian Keys tidigare men denna är hittills min favorit! Omslaget var ingen höjdare, dendär munnen blir bara större ju längre jag ser på den, haha.
 
Betyg:Kommentera här: