Anna och den franska kyssen - Stephanie Perkins

 
Titel: Anna och den franska kyssen
Författare: Stephanie Perkins
Språk: Svenska
Sidantal: 297
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2015
Handling: "Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat återgälda hennes känslor.
Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka i väg henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att hon inte kan ett ord franska lär Anna känna en del coola nya personer, inklusive den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän.
Tyvärr är han upptagen och det kanske Anna också är Kommer ett år av romantiska nästan-stunder avslutas med den franska kyss hon har väntat på?"

Jag har hört massor bra om denna bok, jag tyckte den var helt okej. Så vi börjar med det jag inte gillade.  Anna blir alltså skickad till Paris för att gå sitt sista skolår där. Jag har svårt att tro att en föräldrer bara tvingar iväg en 16-åring till ett land hon inte vill åka till. Jag förstår att man som förälder (om man är rik) håller hårt på att dottern ska iväg och se världen. Men varför bestämma att Anna MÅSTE till Paris? Utan någon vettig förklaring. Det kändes mest som författaren ville skriva om en karaktär i Paris och måste bara komma på varför hon skall åka dit.. Och stackars Anna tycker ju det är alldeles förfärligt hemskt att få allt betalt och åka iväg till Paris... *krhmm* Bortskämd?
 
Kärlekstriangeln med St. Clair är besvärlig. Han har en flickvän, men alla andra flickor verkar ute efter honom, Anna är inget undantag. De blir goda vänner och umgås mycket på fritiden. Båda två verkar ha starka känslor för varandra men det tar evigheter innan det "händer något", dvs. St. Clair bara fortsätter vara tillsammans med sin flickvän fast det tydligt märks att det är Anna han gillar. Och det bara pågår och pågår. Varför kan han bara inte ta sig i kragen och försöka reda ut allt? Stundvis blev jag väldigt irriterad på både Anna och St. Clair och på alla tonårsbekymmer.

Men boken hade annars en väldigt trevlig stämning, och det gick fort att läsa. Jag skulle vilja vetat mera om St. Clairs flickvän, fast berättelsen visserligen handlar om Anna nu. Jag gillar miljöerna och språket och detaljerna var bra tycker jag. Boken fyller sitt syfte, du får det du förväntar dig. En person som gillar att läsa om ungdomsromantik och Paris kommer säkert älska denna bok.  Jag tror boken lämpar sig bättre för en lite yngre publik. Låt er dock inte avskräckas, det var en riktigt söt bok!
 
Tack Modernista för recensionsexemplaret!
 
Betyg:Kommentera här: