När man plötsligt kommer på vilken bok det var....

..som man gått och grubblat på i ÅR nu. Jag har funderat och funderat. Det var en bok jag läste om och om igen när jag var kanske 8-9 år. Men kunde inte minnas vad den hette, och har inte hittat den i gamla gömmor och lådor. Kanske försvunnit i någon flytt. Men idag, slog det mig plöstligt, som en blixt från klar himmel, haha. ROSALI. Det är alltså fråga om Rosali-böckerna av Kerstin Sundh. När jag googlade lite såg jag att det fanns åtm. 3 böcker i serien, men jag hade bara en, som jag tyckte väldigt mycket om. "Ingen är som Rosali" hette den. Nu vill jag väldigt gärna ha ett exemplar.

Det var svårt att hitta vettiga bilder på omslagen, så dessa bilder på de finska översättningarna får duga. Har ni hört talas om dessa?
 
 
Titlarna är då alltså "Ingen är som Rosali", "Rosalis hus" och "Är det sanning, Rosali?".

Märkte också under mitt googlande efter mysteriet med Rosali att det är Kerstin Sundh har gjort böcker till skolor, då min första läsebok i skolan var Leos bok. Minns det som igår. Det fanns alltså Olas bok, Elsas bok och Leos bok, beroende på hur bra man var på att läsa. Kerstin Sundh, du inspirerade mig till att läsa. Tack.

http://image.bokus.com/images2/9789127729599_200

Kommentarer:


Vargnatts bokhylla:

Det är så kul när man kommer på gamla böcker sådär. Jag har en del svaga minnen av olika bilderböcker jag hade som jag tyvärr inte minns namnen på, men nån gång kanske de också dyker upp :)

Svar: Hoppas på det :) och när det sen händer blir man väldigt glad. Det är småirriterande att grubbla på något väldigt länge och inte komma på det...
Sandra

skriven


Maddes bokbloggm:

Inga böcker jag känner till men kul att du kom på vilka de var till slut!

Svar: Det tog sin tid :D haha!
Sandra

skrivenKommentera här: