Överenskommelser - Simona Ahrnstedt

 
Titel: Överenskommelser
Författare: Simona Ahrnstedt
Språk: Svenska
Sidantal: 379
Förlag: Damm förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2010
Handling: "Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon - Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han - karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.

Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat - planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth.."
 
En hyllvärmare läst! Det är ju faktiskt inte alla dagar, am I right? Jag var en aning skeptisk till boken eftersom det står att Simona är "Sveriges nya Jane Austen", en författare jag inte varit helt såld på ännu i alla fall. Nåväl, jag kände för lite klassisk romancereading, och det var precis vad jag fick.
Historiska romaner brukar inte falla mig i smaken men jag gillade det verkligen denna gång. Överklassens familjer i 1800-talets Sverige, baler, fina middagar och kärleksbekymmer. Detaljerna är så otroligt fina och jag tycker om huvudkaraktärerna, speciellt Beatrice och Seth.
 
Jag har egentligen ingenting dåligt att säga, problemet för mig var väl bara att berättelsen kändes lite för långsam, även om det var en väldigt trevlig berättelse (förstås med vissa otrevligare inslag, som den rysligt äckliga greven). Gillar ni historiska romaner och romantik, då gillar ni säkerligen Simona Ahrnstedts böcker.
 
Betyg:Kommentera här: