Den lille prinsen - Antoine de Saint-Exupéry

 
Titel: Den lille prinsen
Författare: Antoine de Saint-Exupéry
Språk: Svenska
Sidantal: 93
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2015 (original 1943)
Handling: "Mitt ute i Saharaöknen, där en pilot tvingats nödlanda sitt flygplan, dyker en liten prins upp från ingenstans. Det tar lite tid för dem att förstå varandra. Men så kommer också den lille prinsen från en annan planet, där hans ros väntar på honom. En dag reste han hemifrån, efter smärre osämja med rosen, för att hitta nya vänner och lära sig saker. Det var så han mötte människan, som förbryllar honom. Varför värderar hon så gärna sin tillvaro med hjälp av siffror? Eller dömer efter utseende, när den sanna skönheten ju inte går att se med ögonen? Det är några av de frågor som begrundas medan flygaren och prinsen »tämjer« varandra, vilket enligt prinsens lärdom är svaret på kärlekens mysterium."
 
Denna bok är en ny utgåva av den klassiska barnboken "Den lille prinsen", med restaurerade illustrationer och ny översättning. Texten är skriven i samma typsnitt som originalet 1943, vilket jag tyckte var väldigt fint.

Till en början hade jag lite svårt att komma in i historien, och på det stora hela tyckte jag den var lite för filosofisk för min smak. Jag tror jag behöver läsa den flera gånger för att riktigt kunna gilla den. Lite besviken blev jag allt. Texten kändes inte som att den flöt på. Trots att jag ville gilla den så mycket... men nu vet jag iallafall vad den går ut på!
 
Tack till Modernista för recensionsexemplaret!
 
Temaläsning:
 
Betyg:Kommentera här: