Farlig förmåga - Jessica Spotswood


Titel:
Farlig förmåga
Författare: Jessica Spotswood
Språk: Svenska
Sidantal: 335
Serie: Systrarna Cahill #1
Förlag: Rabén & Sjögren
Format: Kartonnage
Utgiven: 2013
Handling: "Cate och hennes systrar är häxor men det måste hemlighållas annars riskerar de att förvisas, fängslas eller till och med dödas. Storasyster Cate har lovat att beskydda sina yngre systrar men det blir komplicerat när hon hittar sin döda mammas dagbok. Om det som står i den är sant är de inte säkra - kanske inte ens från varandra ..."
 
"Farlig förmåga"  utspelar sig på slutet av 1800-talet, i ett sämhälle där ett brödraskap är de som bestämmer. Brödraskapet vill utrota alla häxor, till vilket pris som helst. Kvinnorna ska vara männens fruar, och ingenting annat. Därför får kvinnor inte gå i skola, jobba eller göra något annat som anses vara opassande för damer. Det finns stora klasskillnader i samhället och alla bör noga överväga vem de umgås med.
Cate och hennes två systrar Maura och Tess är alla häxor, så som deras mor var. Deras far är ovetande om detta, och systrarna gör allt för att hålla det hemligt. Men när deras far reser bort och en guvernant kommer för att bo hos dem blir de under större bevakning. Samtidigt närmar sig dagen då Cate måste bestämma sig för vad hon skall göra med sitt liv, gå med i systerskapet eller bli bortgift. Hon får ett frieri, men hennes hjärta tvekar.. Som om hon inte skulle ha tillräckligt att fundera på hittar hon sin döda mors dagbok och hela hennes liv vänds upp och ner av den nya informationen.
 
Jag älskade denna bok! Jag brukar inte vara så mycket för böcker med historiskt tema men denna var bra. Det var precis rätt stämning i den. Jag tycker mycket om huduvkaraktären Cate och ser lite av mig själv i henne. Eftersom det är en serie var detta lite som en bakgrundsbok, det hände kanske inte lika mycket som jag förväntat mig. Men det gör ingenting, eftersom jag tycker om att få tillräckligt med bakgrundsinformation och får lära känna karaktärerna ordentligt. Nu längtar jag efter fortsättningen!
 
Betyg:Kommentera här: