Hungerspelen - Suzanne Collins

Titel: Hungerspelen
Författare: Suzanne Collins
Språk: Svenska
Sidantal: 304
Förlag: Månpocket
Serie: Hungerspelen #1
Format: Pocket
Utgiven: 2012
Handling: "Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen..."
 
Jag vet att jag är en av de sista att läsa Hunger games. Jag har inte ens sett filmen! Fast det har jag gjort medvetet, för att hinna läsa böckerna först. Förväntningarna var skyhöga! Jag blev inte besviken. Storyn håller mig fast ända till slutet, det är faktiskt omöjligt att sluta läsa. Ibland tycker jag det är lite segt, mot mitten av boken är det mest blod, sår, mat och vatten. Men jag vet att det väntar mycket spännande, och jag måste ju få reda på hur det skall gå. Tänk att jag lyckats ignorera Hunger games så bra att jag inte hade något spoilat överhuvudtaget? Undvikt alla filmtrailers osv.
 
Jag tycker mera om Peeta än Katniss. Why? Katniss är förstås en kickass brud, en hjältinna på alla vis. Men hon har inte den där ödmjuka sidan som Peeta har. Visst har hon också visat ödmjukhet, men inte på samma sätt som Peeta. Historien med det brända brödet när de var små, det var bara för gulligt. Katniss är en mera kall person. Min andra favorit var Rue, jag föreställde mig henne lite som Luna Lovegood, med en liten röst men så otroligt klok och snäll. Sådana som allti blir underskattade tills det verkligen gäller. 
 
Den här boken har faktiskt allt som jag tycker om. Karaktärer att gilla, en dystopisk värld och spänning. Jag kommer få en rejäl bookhangover, men alla vet ju att lite hangover är inget mot en rolig kväll!
 
Betyg:Kategori: Bokrecensioner |
Taggar:
bokrecension, hunger games, hungerspelen, katniss everdeen, pocket, recension, suzanne collins, trilogi, trilogy, Bokrecensioner
| Permalink
Kommentarer (3)

Kommentarer:


Nilmas Bokhylla:

Åå nu blev jag riktigt sugen på att läsa om trilogin!

skriven


Nelly:

Hej! Ville bara säga att nu har jag postat en video med mina 15 favoriter från 2025 på min blogg, om du vill gå in och kika.

Svar: Jag hoppas du menar 2015, hihi! Jah ska absolut göra det:)
Sandra

skriven


Nelly:

haha, eh ja...

skrivenKommentera här: