Som eld - Sara Lövestam

 
Titel: Som eld
Författare: Sara Lövestam
Språk: Svenska
Sidantal: 230
Förlag: Gilla förlag
Format: Pocket
Utgiven: 2015
Handling: "Redan på skärgårdsbåten ser de varandra. Lollo sneglar på henne, den fräkniga tjejen med jeansjacka och rufsigt hår. Hon ser ut som en del av havet, och hennes pappa har redan druckit tre öl. De liknar två tufsiga fåglar, en stor och en liten luffare. Anna kikar på den nya tjejen, med mörkblå kavaj och glänsande hår i hästsvans. Hon är en av de rika, de som åker till skärgården för att de redan äger för mycket på land. När de båda familjerna kliver av på Sländö, går den rika tjejen med sin familj åt andra hållet.

Men en kväll står hon på Annas brygga. Hennes hand rör vid Annas när de tar sig ned i båten på nummer 16. Det doftar som eld."
 
Denna bok var ett spontanköp under mitt senaste Helsingfors-besök, och tur det. Enda felet var att jag läste den "under fel årstid", på sommaren skulle den varit ännu mer perfekt. Jag älskar just den somriga stämningen i boken.

Anna och Lollo är väldigt olika varandra och kommer från olika bakgrunder, men det är inget hinder för kärlek. Det är just så komplicerat och fint som kärlek i den åldern är, och att hitta (och våga vara) sig själv. Jag fick en varm känsla i magen när jag avslutat denna. Såååå fin!
 
Boken finns att köpa på Adlibris
 
Betyg:Kommentera här: