Sjung stjärnor - dikter om vinter och jul

 
Titel: Sjung stjärnor - dikter om vinter och jul
Författare: Claes Andersson, Agneta Ara, Birgitta Boucht, Bo Carpelan, Erik Granvik, Katarina Gäddnäs, Lars Huldén, Carina Karlsson , Mark Levengood, Viola Renvall, Susanne Rignell, J.L. Runeberg, Zacharias Topelius m.fl.
Språk: Svenska
Sidantal: 117
Förlag: Fontana Media
Format: Danskt band
Utgiven: 2012
Handling: "Sjung stjärnor innehåller finlandssvenska dikter om vinter och jul. Här finns dikter att lära känna, och dikter att upptäcka på nytt!
Klassiska och nyskrivna, glada och tankeväckande, vintriga och värmande - från advent till trettondag.

Dikter för uppläsningskvällen eller för den som bara vill sjunka ner i läsfåtöljen med texter som lyser upp en kulen dag.
"

Jag är ganska (okej, mycket) dålig på att läsa finlandssvensk litteratur, men en finlandssvensk diktsamling om jul och vinter kunde jag definitivt inte motstå. Jag har på sistone funnit dikter som avkopplande läsning.
 
I boken tyckte jag bäst om Zacharias Topelius, hans texter är gamla men de funkar ännu.
Det fanns dock flera dikter jag tyckte var intetsägande och lite småtråkiga, men överlag är denna en trevlig bok att ha hemma och återkomma till, och fantastiskt fint att få ha lite finlandssvenskt i hyllan.
 
Finns på Adlibris.
Betyg:Kategori: Bokrecensioner |
Taggar:
bokrecension, dikter, diktsamling, finlandssvensk, finlandssvenska, juldikter, recension, sjung stjärnor, vinterdikter, Bokrecensioner
| Permalink
Kommentarer (1)

Kommentarer:


Vargnatts bokhylla:

Verkar som en mysig bok!

skrivenKommentera här: