Poppy Pym & Faraos förbannelse - Laura Wood

 
Titel: Poppy Pym & Faraos förbannelse
Författare: Laura Wood
Språk: Svenska
Sidantal: 318
Serie: Poppy Pym #1
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2016
Handling: "Poppy Pym var bara ett spädbarn när hon övergavs av sina föräldrar och lämnades till en kringresande cirkus. Som tur är fick hon en underbar uppväxt på cirkusen, omgiven av akrobater, trapetskonstnärer, jonglörer och den karismatiska föreståndarinnan Madame Pym.
Men när hon fyller elva år bestämmer hennes cirkusfamilj att det är dags för Poppy att få en mer traditionell utbildning - och skickar henne till den tjusiga internatskolan Saint Smithens. Först trivs hon inte alls. Skolan är raka motsatsen till den härliga tillvaron på cirkusen.
Men så blir en antik egyptisk ädelsten stulen och det börjar hända saker på skolan Mystiska saker. Otäcka saker! Poppy kallar samman hela sin cirkusfamilj för att tillsammans med dem leta rätt på ädelstenen och få slut på farligheterna.Men kommer de att hinna?"
 
Jag fick denna bok skickad till mig av Modernista förra året, men av någon anledning blev den lite åsidosatt tills nu, då jag deltog i Fall into fantsay read-a-thon.

Poppy Pym bor med sin cirkusfamilj och trivs bra med sitt liv, tills de tycker att det är dags att Poppy ska lära sig andra saker än cirkuskonster. Hon börjar på en internatskola och får snabbt två vänner (lite likt Ron och Hermione, ja, men det gör inget). Karaktärerna på internatskolan är intressanta att läsa om, och Poppy känns lite som en sådan man gärna skulle varit kompis med. Plus att hon kan lära andra sina cirkuskonster!

Det förvånade mig hur rolig boken var! Den riktar sig till åldersgrupp 9-12 år, men det hindrar inte äldre läsare från att gilla boken. Hennes familj var roligast att läsa om, internatskolan lät jättemysig och överlag va det en trevlig, ganska snabbläst bok. Mysteriumet med en egyptisk ädelsten gjorde berättelsen spännande och jag kunde inte lista ut hur det skulle gå. Jag visste inte riktigt om det var "magi" eller "naturliga orsaker" som orsakade den försvunna stenen, vilket kändes ganska kul!
Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:Kommentera här: