Fejk - E. Lockhart

 
Titel: Fejk
Författare: E. Lockhart
Språk: Svenska
Sidantal: 275
Förlag:  Lavender Lit
Utgiven: 2017
Handling: "Imogen är karismatisk, föräldralös och på rymmen från sitt arv.

Jule är en fighter, en kameleont och en atlet.

En intensiv vänskap. Ett försvinnande. Ett mord, eller kanske två. En farlig romans, eller kanske tre. Lögner och lojalitet, förklädnader och svek. Den amerikanska drömmen, superhjältar, förövare och offer.

En tjej som vägrar ge folk vad de begär av henne.

En tjej som vägrar vara den hon en gång var."

Få författare har berör mig som E. Lockart. Hon är en genial, fantastisk författare! I princip kan hon dra ihop vilken story som helst, jag kommer att läsa. Hennes tidigare böcker, Kanske är det allt du behöver veta och Den ökända historien om Frankie Landau-Banks imponerade mig, Fejk gör mig inte besviken. Historien börjar från nutid, men går bakåt. Du läser baklänges! Det viktiga är att hela tiden hålla tråden, så man behöver vara lite koncentrerad, men det gick hur bra som helst. Man får följa Jules och Imogens intensiva vänskap, ett hisnande äventyr genom olika länder, i olika utstyrslar. Tänk peruker, olika pass och stölder. Du behöver inte lämna din fåtölj för att vara med om ett riktigt äventyr. Du vet inte riktigt själv vad som är sant och vad som kanske är lögn.

E. Lockhart har ett unikt språk som genomsyrar hela boken. Hon skriver detaljer på ett sätt som gör det verkligt. Jag läste ut boken i två sittningar, vilket är något jag inte gjort på länge. Faktum är att jag har suktat efter en riktigt god bok länge, en som håller en i sitt grepp. Tur så fick jag det till slut! Karaktärerna i boken är starka kvinnor, precis som i "Frankie"-boken så känner man av de feministiska inslagen. Att både Jule och Imogen är två lite mystiska huvudkarktärer boken igenom höll mitt intresse uppe.

Mycket mer än så kan jag inte berätta utan att avslöja något. Gillade ni hennes andra böcker kommer ni gilla denna! Den är lite tuffare och råare, mera vuxen. Snuddar nästan på gränsen att inte vara YA. En rysande thriller. Jag ger den 4,5/5 i betyg, den var en underbar läsupplevelse. Femmor delar jag med stor omsorg, även om denna inte var långt ifrån. På slutet kände jag att vissa saker i storyn inte blev tillräckligt förklarade, det enda minuset.

Tidigare läst av författaren:

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Kommentarer:


Elvira:

Men åååå är SÅ taggad!!!!

Svar: !!!! :)
Sandra

skriven


Ylva:

Vad spännande! Jag älskar också hennes tidigare böcker!

Svar: Sååå bra! :)
Sandra

skrivenKommentera här: