Köplust - Stephen King

 
Titel: Köplust
Originalets titel: Needful things
Författare: Stephen King
Språk: Svenska
Förlag: Legenda
Sidantal: 728
Format: Inbunden
ISBN: 9127036731
Utgiven: 1992
Handling: "Castle Rock i Maine är en typisk amerikansk småstad - nästan en idyll, där alla känner alla. Men en dag kommer en främlig dit: på huvudgatan öppnar Leland Gaunt sin butik Oumbärliga Ting. Där kan folk köpa just det de alltid har frömt om. En het våg av köplust drar genom staden. Och först när våldet exploderar i husen och på gatorna och onskan har Castle Rock helt i sitt grepp, står det klart att det pris som kunderna betalat hos Mr Gaunt är högre än de räknat med."
 
Stephen King är en så ojämn författare för mig. Ibland gillar jag verkligen hans böcker och ibland ratar jag dem. Detta hör tyvärr till det senare.
Jag tyckte handlingen lät jätteintressant. En skum butik med en ännu skummare butiksföreståndare, där människor av någon anledning går med på att betala sina varor på ett sätt som inte riktigt är rent alla gånger. I början hade jag intresset uppe för både småstadens alla invånare, även för Gaunt och affären.
 
Halvvägs blev berättelsen segare och segare, det fanns inget riktigt mysterium utan händelser avlöpte varandra, den ena blodigare eller äckligare än den andra. Fortfarande är King en mästare på att göra karaktärer extremt unlikeable, men denna gång tillförde det inte riktigt något till berättelsen. Mysterie-känslan skulle gärna fått hålla i sig och hålla läsaren fängslad, tyvärr lyckades det inte. Boken var dessutom för lång och kunde ha kortats av rejält för att få ett lite mera koncentrerat innehåll, det blev väldigt långrandigt i vissa kapitel. Att ge karaktärer ett djup behöver inte alltid göras på så många sidor, risken är alltid att läsaren tappar intresset.
 
Det fanns referenser till hans tidigare böcker, t.ex. Cujo, som kanske lyfter berättelsen lite för de hänngivna King-fansen. Nu är jag lite orolig för att plocka upp en ny King-bok, har ni någon som ni kan rekommendera? 22/11 1963 var ju så himla bra!
 
Tidigare läst av författaren:


 
Boken finns inte i tryck för tillfället.

Betyg:

Kommentarer:


Vargnatts bokhylla:

Jag gillade den, fram till slutet då jag mest satt och gapade :p

Svar: Ville verkligen gilla boken jag med :(
snowglitter.blogg.se

skriven


theresa:

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskad älskare.
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

skrivenKommentera här: