Lite nytt

 
Jag skulle inte köpa några nya böcker förän jag betat av vissa från måste-läsas-asap-listan, men om man hittar på loppis några fynd så måste man ju slå till. Jag är typ den sista i världen som inte läst eller sett Hungergames-trilogin, det har bara inte blivit av. Nu när jag råkade hitta böckerna billigt så ska jag läsa dem före jag ser någon film.
Jag har varit på jakt efter Ringens brödraskap som inbunden (nya översättningen) men den var slut överallt. Fick nöja mig med pocket.
En Kitty-bok jag aldrig sett förut fick slinka med i uppköpet också.


Outtalat - Sarah Rees BrennanTitel: Outtalat
Författare: Sarah Rees Brennan
Språk: Svenska
Sidantal: 332
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2014
Handling: "Kami Glass är förälskad i någon hon aldrig har träffat en kille som resten av världen tror är påhittad. Det har gjort henne till en outsider i den sömniga engelska småstaden Sorry-in-the-vale. Men Kami beklagar sig inte. Hon driver skolans tidning och håller sig mest för sig själv tills obehagliga saker börjar hända.
Skrik har hörts i skogen och i mörkret. Den övergivna herrgården på kullen som tornar upp sig utanför staden har tänts upp för första gången på tio år. Familjen Lynburn, som styrde Sorry-in-the-vale en generation tidigare, har plötsligt återvänt.
När Kami börjar gräva i historien för tidningens räkning, upptäcker hon att staden hon älskat i hela sitt liv har dolt en rad hemligheter inklusive ett mord och att killen i hennes huvud mycket väl kan vara nyckeln till alltihop."
 
Kami Glas är en karaktär jag kan relatera till, jag känner igen mig i mycket som skrivs. Jag hade ingen låtsaskompis, men hennes personlighet är liknande min. Kami vill ta reda på mera om den konstiga familjen Lynburn från Aurimere slott, först som ett reportage till skoltidningen, som hon är redaktör för, men sedan dras hon själv med mera än hon hade kunnat ana.
 
När jag började med boken var jag helt såld. Första halvan av boken vad som en god konfekt jag sakta och förnöjt tuggade i mig. Den var tillochmed rolig på sina ställen, jag kunde inte låta bli att fnissa åt vissa skämt och dialoger.
Men av någon anledning gled jag bara mera och mera från historien (efter ca. hälften av boken) och jag läste mycket mer på ytan än i början. Det kan hända att det har med författarens berättarteknik att göra, ibland kändes det lite stökigt. För jag älskade verkligen idén med boken, och jag tycker väldigt, väldigt mycket om själva känslan i den. Det skulle ha kunnat bli så mycket mer känner jag. Jag var inte nöjd med slutet, en viss karaktär gjorde mig arg....Det är möjligt att jag är fel målgrupp för denna bok, jag tror att  lite yngre läsare skulle gilla den mer.
 
Trots att boken inte var så super som jag hade hoppats så var den läsvärd. Jag kommer att läsa uppföljaren om Modernista bestämmer sig för att ge ut den på svenska. STORT PLUS för omslaget, som är ett av de finaste jag sett! Det tilltalade mig direkt. På baksidetexten står det "Kami Glass" men inne i boken står det alltid "Kami Glas". Undrar vad det beror på?
Tack till Modernista för recensionsexemplaret!
 
Betyg:


Vårlängtan - enkät

Jag blev taggad av Vargnatts bokhylla att göra denna enkät om vårlängtan. Jag är ju egentligen inte stormförtjust i vår och sommar, då jag tycker om mörker (vampyr?) och hösten! Men för tillfället måste jag erkänna att ja, våren får gärna komma för nu är jag trött på vintern, det har varit för mildt länge, slaskigt och vått bara. Hellre en ordentlig vinter då! Med snö som glittrar ;) Alla årstider har ju nog sin charm. Det bästa med sommaren är när det regnar (är jag normal?) för då är det så himla mysigt och doftar gott ute, och oftast blir det lite svalare då. Nåja men nog om det.
 
1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?

Fågelkvitter och vitsippor, det är fint!

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?

Ingen speciell, men någon riktigt trevlig bok som är inbunden skulle jag bli glad över. Annars köper jag så himla sällan inbundna böcker, mycket dyrare.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?Fangirl av Rainbow Rowell har jag hört mycket gott om, så den är jag nyfiken på att läsa, den ges ut på svenska snart.

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/ uppföljare i vår eller senare under året?

Gillian Flynn skulle kunna komma ut med något nytt, det skulle vara väldigt trevligt. Dock har jag ingen aning om hon har planer på det. Tycker hon har blivit bättre och bättre för varje bok!

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?

Nej det är jag inte, men misstänker att jag nog kommer köpa något nytt med granna färger.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?

Inte vad jag kommer på nu.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?

 
Cinder av Marissa Meyer är en bok jag ska köpa då den kommer ut i pocket nu i vår, tidigare har den bara funnits som e-bok på svenska.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!

När vintern kommer blir det jul (och jag ÄLSKAR julen!) och sedan nyår, som är mysigt. Annars är ju fina soliga vinterdagar med massor med snö väldigt trevligt. En rykande kopp kaffe eller kakao när man varit ute är så skönt!

Det var mina svar, tack Vargnatts bokhylla för den! :)
Jag skickar denna tag vidare till: jagochminabocker, romeoandjuliet och nellons bokblogg!