Top Ten Tuesday: Ten books you recently added to your TBR list

 
Top Ten Tuesday! Denna vecka ska vi lista; Ten books you recently added to your to-be-read list. Jag gjorde ju en vår TBR lista redan, men som ni alla vet så hinner det ändra hela tiden, beroende på vad man läser och om man får upp ögonen för nån ny författare, bok eller serie.
 
1. Attachments av Rainbow Rowell
2. Eleanor & Park av Rainbow Rowell
3. Landline av Rainbow Rowell
4. Frostfire av Amanda Hocking
5. Röd drotting av Victoria Aveyard
6. A rule against murder av Louise Penny
7. 22/11/1963 av Stephen King
8. Nattfilm av Marisha Pessl
9. After. När vi möttes av Anna Todd
 
Fick bli bara 9 denna gång. Resten av min TBR lista kan jag inte påstå att går under "recently". Men ja, jag tror det är några riktigt bra godbitar som väntar!
 


Tematrio: Påsk


Det var några veckor sedan jag gjorde en tematrio så nu tycker jag det var dags. Trion denna vecka låter såhär: "Häxor? Godis? Deckare? Påskens händelser i Jerusalem? Något annat påskigt? I år är Påsktrion helt valfri, berätta om tre filmer, böcker, godissorter, traditioner ni på något sätt förknippar med påsken!" Det passar perfekt eftersom jag älskar påsken. Ja, alla högtider faktiskt. Jag tycker man ska fira så mycket här i livet som man kan, det blir mycket roligare!
 
1. Hop, en riktigt bra film med påsktema!

 
2. Visst är Lotta en glad unge av Astrid Lindgren. Lottas syskon vill inte vara påskkärringar längre, men Lotta ordnar en trevlig överraskning i trädgården istället. Tycker både om boken och filmen!

 
3. Kinderägg. Seriöst, det finns ju inget godare än all sorts kinderchoklad? På påsken är kinderägg ett måste helt enkelt.Not that kind of girl - Lena Dunham

 
Titel: Not that kind of girl
Författare: Lena Dunham
Språk: Svenska
Sidantal: 308
Förlag: Norstedts
Format: Danskt band
Utgiven: 2014
Handling: "Den här boken innehåller berättelser om underbara nätter med vidriga killar och vidriga dagar med underbara vänner, om ambitioner och de två livskriser jag genomgick före tjugo års ålder. Om mode och dess många tvångströjor. Om att visa upp sin kropp offentligt, vara tvungen att hävda sig på ett möte med en massa femtioåriga män och de hälsobetingade rädslor (tinnitus, lampdamm och infertilitet) som håller mig vaken om nätterna. Jag förbereder mig redan på den skam jag förmodligen kommer att känna över att jag någonsin trodde mig ha något att erbjuda dig med denna bok, men också på den glädje som lika gärna kan drabba mig över att jag lyckats hindra dig från att testa en dyr juicefasta eller ha sex med skorna på. Nej, jag är ingen sexpert, psykolog eller legitimerad dietist. Jag är inte en gift trebarnsmor och jag äger ingen framgångsrik underklädeskedja. Däremot är jag en tjej med ett passionerat intresse för självförverkligande, en tjej som skickar hoppfulla rapporter från fronten i denna kamp."
Lena Dunham

Jag lånade denna från biblioteket. Och tur är väl det, för den var ingen höjdare. Jag hade hoppats på en tokrolig bok med intressanta historier. Dunham berättar en massa kortkorta storyn om allt från pojkvänner, sex, syskon, vänner, college, jobb osv. Men det finns ingen röd tråd i boken. Vissa historier är faktiskt riktigt roliga, men resten faller platt. På något sätt handlar det för mycket om hennes familj och hennes vänner, de tycker säkert boken är väldigt bra och rolig. För min del kändes det som att jag stod på utsidan av ett fönster och tittade in på en familj som jag inte känner. Jag bryr mig egentligen inte.

Bästa kapitlet var det om nätpojkvännen som "dog". Det kunde jag definitivt känna igen mig i! Så länge historierna inte var för personliga, som sagt, så var de faktiskt helt okej.
 
Betyg: