Köpte av en slump en signerad Harry Potter bok

Ni som följer mig på instagram vet detta redan, men klart jag måste berätta det på bloggen också. Såna här saker händer ju aldrig mig, men nu! Påväg hem från jobbet kilade jag in på en snabb loppisrunda, stilla bokbegäret lite. Hittar en väldigt sliten Harry Potter and the Sorcerer's stone som jag känner att jag måste ha till min samling, bara för att jag inte har US editionen. Hela 1 euro kostade den.
 
Väl hemma börjar jag kika närmare på den. Signerad! Febrilt börjar jag leta och googla och jämföra signaturer. Till slut visar det sig att det är tvillingarna Weasley, dvs. Oliver och James Phelps. Hoppade jämnfota i femton minuter. Vad är oddsen? Jag vet att Oliver och James var på besök till Finland för något år sedan, men inte trodde man ju detta... De som sålde boken på loppiset måste totalt missat signaturerna, och vem skänker ens bort en sådan underbar skatt? Tur för mig!
 
Min bästa spenderade euro någonsin! 
 


The October Faction - Steve Niles, Damien Worm

Titel: The October Faction
Författare: Steve Niles, Damien Worm
Språk: Engelska
Sidantal: 152
Serie: October Faction #1
Förlag: Idea Design Works
Format: Häftad
Utgiven: 2015
Handling: "The October Faction details the adventures of retired monster-hunter Frederick Allan and his family...which include a thrill-killer, a witch, and a warlock. Because sometimes crazy is the glue that binds a family together. It collects the first six issues."
 
Jag fick nys om denna skönhet hos Sagan om sagorna och kände genast att jag måste ha denna! Mamma var en snäll filur och köpte den till min födelsedag, men hon såg lite förskräckt ut när hon gav den, tror bestämt hon bläddrat i den själv före hon slått in den. För ja, den är ju faktiskt lite creepy, men så bra.
Denna bok är en samling av de sex första tidningarna "The October Faction", som handlar om en lite speciell familj. Pappa Frederick har slutat jaga monster, men ödet vill inte riktigt samma sak. Hans fru Dolores väcker upp ett elakt monster från deras förråd och plötsligt är hela familjen i "fara". Måste skriva fara med citattecken, då dessa kick-ass karaktärer verka klara vasomhelst.
 
Illustrationerna är helt otroliga, inte alls prydligt tecknade, vilket ger ett mera slitet uttryck. Lite småblodiga. Gillar ni horror och graphic novels så ska ni plocka upp denna! I början hade jag lite svårt att komma in i handlingen, då det är mycket nytt, men nu känner man sig riktigt bekant med allihop. Jag kommer att köpa samlingsvolym 2.
           
           

Betyg:


The Bookish Box - September boxen

 
I ett mycket svagt ögonblick fick jag för mig att beställa The Bookish Box från USA. En beskrivning av The Bookish Box är: Every month you will receive a shirt by Appraising Pages Shop and a 3-5 feminine home, beauty, and fashion items. The shirts will be exclusive to The Book(ish) Box and many items will be a contribution from other shops.
Författaren Jennifer Niven hade ett finger med i spelet med denna box, jag har faktiskt inte läst hennes omtalade bok "All the bright places", men flesta verkar ju storgilla den.
 
På bilden ser ni innehållet beskrivet, men här kommer bilder iallafall!

Så nu vet ni hur en sådan box kan se ut! Jag har lite blandade känslor, det var en jättekul grej, verkligen. Problemet var att skatteparadiset Finland kräver tullavgift, och den var ju annars inte så billig heller, 30 dollar plus 10 dollar shipping. Färgen på t-shirten hade fått vara någon annan, jag och mörklila går inte alls ihop! Har sett att andra fått turkos, synd att jag inte fick den. Nu funderar jag starkt på om det ska bli oktober-box eller inte. Har ni erfarenhet av The Bookish Box? Det var lite som på julafton när man fick öppna lådan.