The Stephen King Book Tag

Denna tag är snodd av Vargnatts bokhylla!
 
1. Stephen King - En hyllad författare som du anser förtjänar alla hyllningar.
 
För mig är Shirley Jackson en nypptäckt författare för i år. Efter att ha läst två av hennes böcker, "Hemsökelsen på Hill House" och "Vi har alltid bott på slottet" anser jag att hon är värd den hype hon har fått. Hon skriver på ett mycket unikt sätt som jag beundrar.

2. IT - En gigantisk bok som varit på din TBR länge (600 sidor eller mer).
 
 
Råkar vara en Stephen King bok som jag har haft jättelänge på kö här hemma, nämligen 22/11 1963. Köpt på bokrean för några år sen, inbunden, 794 sidor är den tegelstenen. Verkar spännande eftersom jag alltid intresserat mig för Kennedy's.

3. Carrie - En klassiker som alla har läst utom du.
 
 
Det känns som mer eller mindre halva jorden läst "To kill a mockingbird" av Harper Lee. Kan vara min egen uppfattning bara..

4. Misery - En läskig bok på din TBR-lista
 
 
Novellsamling av Shirley Jackson, kallad "Dark Tales", innehållande bl.a. novellen "The Lottery".

5. Gerald's game - En bok som ska bli film/serie som du behöver läsa.
 
 
En annan långkörare på min TBR, "Främligen i huset" av Sarah Waters ska tydligen bli film. Verkar som en ganska klassisk spökhistoria med familjeintriger.

6. 11/22/63 - En historisk roman du ser fram emot.
 
 
"Röd måne" är med i min hyllvärmarutmaning 2018 och handlar om häxor i 1600-talets Sverige. Det ämnet intresserade mig efter att jag läst Jan Guillous bok "Häxornas försvarare" för några år sedan.

7. Tagga någon.
 
Alla ni som läser detta inlägg!


7 favoritomslag

På instagram blev jag utmanad av Vargnatts bokhylla att i 7 dagar posta 7 omslag jag tyckte om. Det var inte det lättaste att välja ut från alla böcker som finns i bokhyllan, men så här blev utplocket:
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken var er favorit?


Böcker på min TBR som utkommer 2018

Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat - Caleb Krisp
Den tredje (och sista, buhu!) boken om Ivy Pocket ger Modernista ut i mars 2018. Jag älskade de tidigare delarna och ser sååå framemot denna!
 
The witch doesn´t burn in this one - Amanda Lovelace
Vi var många som gillade Lovelace förra poesibok "The princess saves herself in this one", så jag vill gärna läsa hennes kommande bok, den släpps i mars 2018.
 
Heart of iron av Ashley Poston
Poston skrev "Geekerella" som var en nördig re-telling av Cinderella, en bok jag tyckte om! Heart of iron blir ett rymdäventyr i samma känsla som  "The Lunar Chronicles".
 
 
Neverworld Wake av Marisha Pessl.
Efter "Nattfilm" blev jag mycket intresserad om Pessl skulle ge ut något mera, jag har höga förhoppningar på hennes kommande bok!
 
Juliane & jag av Inger Edelfeldt
En svensk klassiker i nyutgåva av Modernista, jag fick syn på den i deras vårkatalog. Verkar som bra ungdomsläsning.